skip to Main Content
LinkedIn Is Het Nieuwe Facebook

“LinkedIn is het nieuwe Facebook.” Maar wat levert dit jou nog op?

Tegenwoordig wordt LinkedIn niet meer alleen ingezet om een waardevol business netwerk op te bouwen. Steeds meer marketing en sociale invloeden komen op de tijdlijn van LinkedIn voorbij. Leuk, maar hoe draagt dit bij aan jouw business?

Leestijd: 3 minuten


Inhoud

  1. LinkedIn als marketing kanaal
  2. LinkedIn in één adem met social media
  3. Het probleem van LinkedIn
  4. Mastermatch is de tegenhanger

De kern van LinkedIn ligt bij het vinden, verspreiden en matchen van vacatures met jouw persoonlijke kennis en ervaring. Dit om, in de breedste zin van het woord, bij te dragen aan je carrière.

Tegenwoordig heerst bij steeds meer mensen de overtuiging dat een groot netwerk op LinkedIn ‘goed’ is voor je business. Ondernemers en bedrijven gebruiken LinkedIn steeds meer als marketingkanaal.

Het gevolg hiervan is dat mensen met elkaar connecten zonder elkaar te kennen of bij te dragen aan elkaars carrièrepad.

Hoeveel van jouw LinkedIn connecties dragen nog echt bij aan je business?

In deze blog nemen we LinkedIn als voorbeeld voor de huidige overload aan sales en marketing.

Een overload die ervoor zorgt dat andere doelen om online te netwerken worden overschaduwd en het ontbreken van een goed alternatief platform steeds voelbaarder wordt…

LinkedIn als marketing kanaal

Uit onderzoek blijkt dat 94% van de B2B bedrijven LinkedIn gebruikt om content te verspreiden. En dat is duidelijk te merken.

Bestaat het grootste deel van je connecties op LinkedIn uit bedrijven en ondernemers, dan staat tegenwoordig je feed vol met verkapte marketing of sociale boodschappen.

Bij marketing draait het er vaak niet om goed mensen je kent, maar om hoeveel connecties je in je netwerk hebt en hoe vaak je deze mensen kunt bereiken. Om die potentiële doelgroep kennis te laten maken met jouw aanbod en ervoor te zorgen dat je onder de aandacht blijft. Het doel? Mensen in grotere getalen, of door 1 op 1 benadering de marketingfunnel in krijgen.

Iets heel anders dus dan wat LinkedIn pretendeert te zijn:

“LinkedIn is het grootste professionele netwerk op het internet. LinkedIn kun je gebruiken om de juiste baan of stage te vinden, verbinding te maken en professionele relaties te versterken.”

LinkedIn in één adem met de gevestigde social media

Wat we vooral leren is dat je zichtbaar moet zijn om ‘top of mind’ te blijven bij je connecties, maar niet door altijd marketingberichten te sturen. Gevolg is dat we dus ook updates over interne bedrijfssuccessen of ons privéleven delen op LinkedIn.

De achterliggende gedachte is dat als mensen jou als persoon of het bedrijf beter leren kennen, ze makkelijker in staat zijn om zich met je te identificeren. Vervolgens zullen ze sneller ingaan op je aanbod.

Dit is dan ook de reden dat we steeds vaker sociale posts voorbij zien komen die je voorheen eerder op een Facebook of Instagram zou verwachten.

linkedin_sociaal_medium

Het probleem van LinkedIn

Er is toch zeker niets mis met een zakelijk platform waar ook marketing en sociale posts gedeeld worden? Nee, an sich niet. We nemen LinkedIn in deze blog onder de loep, maar het geldt natuurlijk voor elk social media platform. Daarnaast is marketing nodig om business te doen en part of the game.

Het probleem is dat het veranderende karakter van LinkedIn symbool staat voor een bredere tendens. Aan het marketing gedrag online is gewoon geen ontkomen meer aan. Er is (nog) geen goed alternatief…

Wat dan wel? Je kunt natuurlijk stoppen met social media en hiermee de marketing en social overload uit de weg gaan. Maar LinkedIn en andere social media zijn hele nuttige en toffe platforms waarmee je mooie successen kunt boeken. Je hoeft ze niet te bannen.

Je zit er alleen ook zeker niet altijd op te wachten om een andermans klant te worden of zelf bezig te zijn met leads verzamelen. Als je op zoek bent naar een businesspartner, een strategische samenwerking, een professional om mee aan projecten te werken of gewoon een sparringpartner… Waar vind je snel samenwerkingen zoals deze?

Mastermatch lanceert binnenkort de tegenhanger

Mastermatch is een startup die het net even anders doet. Of beter gezegd, die het weer doet zoals vroeger en terug grijpt naar een methode die zich al lang voor social media heeft bewezen: samenwerken en zakendoen door verbinden en écht persoonlijk contact.

Mastermatch ontwikkelt een 100% zakelijk platform waarmee je partnerships, kennis en nieuwe business vindt door samen te werken met warme relaties en door je netwerk te verbinden

Een matchingsplatform zonder ongevraagde sociale informatie of marketing berichten en dat meegroeit met de fase van een bedrijf. Een ongedwongen en verfrissende aanvulling voor het vinden van mensen en kansen om jouw business te versterken.

Zet je sales pet maar af want de kansen op Mastermatch creëer je doordat je gewoon heel goed bent in wat je doet!

Klinkt dit je goed in de oren? Dan is Mastermatch voor jou

Mastermatch nodigt een selecte groep uit om deel te nemen. Daarna sluiten de deuren en kun je alleen nog door een deelnemende Master worden uitgenodigd. Ben jij erbij?