skip to Main Content
Netwerken, Maar Dan Slim

Netwerken, maar dan slim. Anno 2022 pakken we het anders aan.

‘Netwerken’… hoe warm word jij hiervan en hoe belangrijk is het voor jouw business? Over het algemeen is niet iedereen direct enthousiast over netwerken: ‘iedereen staat zichzelf te verkopen’, ‘het kost veel tijd’ en ‘het levert niets op’. Dit kan, maar het hoéft niet. Met Mastermatch netwerk je slim en effectief!

Leestijd: 3 minuten


Inhoud:

  1. Als mensen ontmoeten willekeurig is
  2. Netwerken is niet hetzelfde als ‘verkopen’
  3. Netwerken kost minder tijd dan voorheen
  4. Slim en doelgericht netwerken

Niet iedereen wordt warm van het woord ‘netwerken’. Dat is gek, want netwerken is eigenlijk niets meer dan mensen ontmoeten en contacten onderhouden. In ons privé leven doen we niet anders.

Mensen ontmoeten is, na inspiratie, nog steeds de nummer twee reden voor mensen om naar events te gaan!

Wat gaat er dan mis? In deze blog nemen we je mee waarom ‘netwerken’ geen effect kan hebben en hoe je dit met Mastermatch in 2022 slimmer aanpakt.

Als mensen ontmoeten willekeurig is…

Tijdens bijeenkomsten en events wordt er helaas nogal eens veel aan het toeval overgelaten. Als bezoeker weet je vaak niet wie er aanwezig zijn, wat ze doen en vooral waar ze naar op zoek zijn of waar ze voor openstaan.

Als je van tevoren niets weet dan kun je niet anders dan op de gok mensen aanspreken en hopen dat er een match is. De kans dat netwerken dan iets oplevert is inderdaad erg klein…

Wat als je van tevoren wél weet wie andere bezoekers zijn en wat zij zoeken…?

Netwerken is niet hetzelfde als ‘verkopen’

Je merkt dat veel mensen netwerken met acquisitie als doel. Wat er gebeurt is dat mensen zichzelf proberen te ‘verkopen’ in plaats van dat er een oprecht en geïnteresseerd gesprek wordt gevoerd. Maar…

Andere mensen netwerken niet om jouw klant te worden…

Met je salespitch afvuren op mensen terwijl je niet weet wat hen drijft en waar zij naar op zoek zijn, sla je vaker de plank mis dan raak. Dan levert netwerken inderdaad niet veel op.

Wat als je van tevoren wél weet wat anderen drijft…?

Netwerken kost tijd, maar minder dan voorheen

Door de veranderingen in de wereld is iedereen in sneltreinvaart gewend geraakt aan videobellen. We zijn er massaal achter gekomen dat je veel eerste ontmoetingen prima online kunt doen.

Een eerste ontmoeting online scheelt een hoop tijd.

Voor events geldt dat mensen nóg kritischer zijn geworden of een event nog de moeite waard is. Events zijn nu eenmaal een flinke tijdinvestering.

Waarom zou je de auto in stappen als je een event ook online kunt volgen? Waarom zou je zelfs op het tijdstip van het event klaar zitten, als je de content achteraf toegestuurd krijgt?

Wat als je van tevoren weet dat jouw zakelijke match op een event rondloopt, vind je het de tijdinvestering dan wel waard?

Netwerken, maar nu slim en doelgericht

Natuurlijk heb je je verhaal klaar als je vertelt over wie je bent en wat je voor anderen kunt betekenen. Toch wordt netwerken pas echt effectief als je interesse hebt om te ontdekken hoe je elkaar kunt versterken.

De persoon tegenover je hoeft namelijk niet de persoon of het bedrijf te zijn die je zoekt. De kans dat die in het netwerk van de persoon tegenover zit is veel groter.

Nóg slimmer is het als je van tevoren al weet wat iemand drijft en voor welke samenwerkingen hij of zij open staat. Zodat je veel gerichter gesprekken kunt voeren….

Met Mastermatch weet je vooraf wat mensen drijft en wat zij zoeken. Zowel online als offline tijdens elk event dat je bezoekt

Netwerken is ineffectief, als het willekeurig is. Zelfs online heb je vaak niet meer informatie dan wat professionals voor hun klanten doen. En dat is te weinig om goed in te kunnen schatten of er een match is.

Via Mastermatch weet je meer van mensen:

  • Je kent hun kennisgebieden, eigenschappen, waarden en interesses;
  • Je weet voor welke samenwerkingen mensen openstaan;
  • Dit alles nog vóórdat je elkaar ook maar hebt ontmoet.

Dat is netwerken zoals je het kent, maar dan slim.

Dus zet je salespet maar af en kom in contact met andere masters voor een écht gesprek.

We gaan bijna lanceren en laten 1.000 professionals binnen. Daarna gaan de deuren dicht en kun je niet zomaar meer deelnemen. Ben je er op tijd bij?