skip to Main Content
Samen Groeien Vanuit Expertise En Vertrouwen

Expertise, ervaring en vertrouwen. Een vruchtbare bodem voor jouw toekomst.

Met wie ga jij liever zakelijk in zee: een volledig onbekende professional of bedrijf? Of een aanbeveling uit je warme netwerk waarmee die persoon al positieve ervaringen heeft?

Leestijd: 3 minuten


Inhoud:

  1. Vergeet de salespitch
  2. Leer mensen kennen
  3. Groeien via je warme netwerk

De meeste mensen werken liever samen met een aanbeveling uit hun warme netwerk. Het pitchen van je verkoopverhaal aan een onbekende is daarom vaak niet persé het beste idee. Elkaar helpen vanuit expertise en vertrouwen wel.

De kans is namelijk klein dat je toekomstige klant, opdrachtgever of perfecte business partner ‘toevallig’ voor je neus staat als je iemand voor het eerst ontmoet. Het kan, maar de kans dat de match die jij zoekt in het netwerk zit van de persoon tegenover je, is veel groter.

Als je je hiervan bewust bent dan kun je je sales-pitch gerust achterwege laten. De ander écht leren kennen en ontdekken waar hij of zij naar op zoek is, is veel effectiever.

Een gesprek met oprechte interesse in elkaar maakt het toch ook veel fijner en makkelijker?

In deze blog lichten we verder toe waarom mensen ontmoeten vanuit inhoud en samenwerken veel effectiever is en hoe Mastermatch dit op een innovatieve manier mogelijk maakt.

Vergeet de sales pitch

In online marketing is het alom bekend: mensen voor de eerste keer benaderen en direct een aanbod doen werkt niet. Gemiddeld heb je 5 tot 7 contactmomenten nodig voor iemand overgaat tot een aankoop. Naarmate de investering groter is wordt de ‘funnel’ langer.

Het zal je niet verbazen, maar als je iemand voor het eerst ontmoet werkt dat net zo. Een verkoopverhaal verkondigen aan iemand die je net hebt ontmoet heeft daarom meestal niet veel zin. Je weet namelijk niets over de ander en of hij of zij behoefte heeft aan jouw aanbod.

Leer mensen écht kennen

Het is echt geen rocket science. Het meest logische alternatief voor ‘koud verkopen’ is ontdekken waar de ander behoefte aan heeft en hoe je elkaar kunt versterken. Gewoon door een ‘puur’ gesprek met iemand aan te gaan met oprechte interesse.

Als de persoon die voor je staat op dit moment geen potentiële klant is, kan hij dit later wel zijn. Daarbij kan hij of zij jou introduceren bij iemand uit zijn netwerk voor wie je een interessante toevoeging kan zijn. Toch geen business? Dan heb je misschien wel iemand ontmoet waarmee je enorm goed kunt sparren en ontstaan er hele andere kansen.

Groeien via je warme netwerk

Mensen die jou kennen en weten wat je waard bent, zullen je veel sneller in hun netwerk introduceren wanneer een van hun relaties jouw expertise goed kan gebruiken. Hiervoor hoef je niet meer voor te doen dan je al doet: doen waar je goed in bent en hier vertrouwen in hebben. Wel is het belangrijk om je warme contacten goed en met oprechte interesse te onderhouden. Hoe doe jij dit?

Mensen ontmoeten via Mastermatch ontstaat altijd vanuit expertise, ervaring en vertrouwen. Een veel vruchtbaardere bodem voor een samenwerking.

Mastermatch focust bewust op het leren kennen van de persoon achter de professional en niet op wat hij of hij voor klanten doet.

Benieuwd naar dit innovatieve platform? We lanceren binnenkort en laten dan 1.000 professionals binnen. Daarna gaan de deuren dicht en kun je alleen nog worden uitgenodigd.

Schrijf je nu nog in en krijg de unieke kans om als een van de eerste professionals het platform te kunnen ontdekken.

Ben jij erbij?

Back To Top