skip to Main Content

Hoe het werkt.

Contact

Staat je vraag er niet tussen? Mail gerust!

Staat je vraag er niet tussen? Mail gerust!

Contact
Cirkels

In een cirkel zitten leden met hetzelfde netwerkdoel. Er zijn 4 type cirkels:

 • Businesscirkels: hierin helpen netwerkers elkaar hoofdzakelijk bij het genereren van business met en voor elkaar. Verbinden en warme introducties staan centraal. Maar uiteindelijk is elke vraag die groei op zakelijk of persoonlijk vlak kan bevorderen een relevante vraag. Door regelmatig contact te hebben leer je steeds beter wat leden voor jou en je netwerk kunnen betekenen.
 • Kenniscirkels: hierin delen netwerkers voornamelijk kennis, uitdagingen en lessen met elkaar. Vakinhoudelijke kennis, branchekennis of bijvoorbeeld over ondernemen. De leden hebben hetzelfde kennisdoel. Door regelmatig contact en sparren helpen leden elkaar bij hun zakelijke of persoonlijke groei.
 • Maatwerkcirkels: heb je een ander netwerkdoel dan business genereren of kennis uitwisselen? Bijvoorbeeld het uitwisselen van resources of inkoopvoordelen? Afhankelijk van jouw wensen levert Mastermatch maatwerk.
 • Besloten cirkels: wil je een cirkel vormen met je huidige netwerkclub, businessclub, community of bijvoorbeeld een mastermindgroep? Of heb je behoefte om met regelmaat te netwerken met partners en medewerkers binnen je eigen bedrijf of organisatie? In een besloten cirkel worden nieuwe leden worden alleen op verzoek van een netwerk- of communitymanager toegelaten. Andere leden van Mastermatch zien de cirkel niet.

Een cirkel bepaalt zelf hoe vaak zij een virtuele cirkelsessies hebben via video conferencing: elke 1, 2, 3 of 4 weken. Hoe lang de cirkelsessies duren beslist de cirkel ook zelf. Wat de cirkels hebben afgesproken vind je via deze link.

Ja zeker. Alleen de leden kunnen in de cirkel en daar kun je op elk moment een bericht aan je cirkel schrijven. Wil je met een cirkel van ondernemers samenwerken om serieus business te genereren? Dan is het heel krachtig om af te spreken dat iedereen elke week of elke twee weken een netwerkvraag deelt.

In de virtuele cirkelsessies zie je elkaar in groepsverband en daarnaast zijn 1 op 1’s de beste manier om elkaar beter te leren kennen. Zo wordt online samenwerken toch snel persoonlijk en bouw je duurzame relaties op, ondanks dat je elkaar misschien nog nooit in het echt hebt gezien.

Dat hangt van de cirkel af. Een cirkel die elkaar elke week online ontmoet vraagt meer tijd dan een cirkel die eens per 3 of 4 weken bij elkaar komt. Tussentijds besteed je ook wat tijd om elkaar te helpen bij zoekvragen en uitdagingen als die er zijn en om cirkel leden beter te leren kennen. Hoeveel tijd dit precies kost heb je zelf in de hand.

Nee, deelnemen aan een cirkel is geven en nemen. Het vertrouwen van andere ondernemers win je pas als je investeert en bereid bent om elkaar te helpen. Net als in de echte wereld. 😉

Ja, juist! Bedanken is een basis gedragsregel. Hiervoor hebben we de Thank Rank. Het is ook een mooie meting van je bijdrage in de cirkel én de effectivitiet van een cirkel in het algemeen.

Om effectief te zijn als cirkel is aanwezigheid van circa 75% van de tijd zeker gewenst. Dat betekent bijvoorbeeld als er 12 cirkelsessies zijn in een jaar, dat er je minimaal 9 aanwezig bent. Zelf haal je dan ook het meest uit je cirkel! Als je een keer niet aanwezig kunt zijn meld je je natuurlijk netjes af bij de cirkel leden.

Een businesscirkel heeft maximaal 25 leden om een cirkel persoonlijk en beheersbaar te houden.

Maximaal 12. Voor het delen van uitdagingen en online brainstormen kun je in kleine, persoonlijke groepen beter de diepte ingaan en je echt op de inhoud storten.

In businesscirkels gaan de zoekvragen vaak over nieuwe contacten met potentiële zakenpartners, samenwerkingen en klanten. Maar uiteindelijk is elke vraag die groei op zakelijk of persoonlijk vlak kan bevorderen een relevante vraag. De leden helpen elkaar met de vragen of gaan in hun eigen netwerk na met wie zij leden in contact kunnen brengen.

In kenniscirkels worden onder andere concrete uitdagingen, hulpvragen en lessen gedeeld. Dat gaat vaak over onderwerpen gerelateerd aan de focus van de cirkel. Kenniscirkels zijn vaak gericht op bijvoorbeeld een thema, vakgebied of branche. De leden helpen elkaar met de vragen of gaan in hun eigen netwerk na met wie zij leden in contact kunnen brengen.

Expertise exclusiviteit betekent maximaal 1 van dezelfde expertise. Cirkels beslissen hier zelf over. In businesscirkels met een zo divers mogelijke samenstelling van specialismen is expertise exclusiviteit meestal nuttig. Als er in deze cirkels twee online marketeers zitten kan het lastig zijn om te bepalen aan wie je die opdracht gunt die je uit je netwerk haalt? Als een cirkel juist samenwerkt om werk en middelen te verdelen, of kennis uit te wisselen over hetzelfde vakgebied is exclusiviteit juist niet handig.

Elke cirkel heeft enkele moderators nodig. Zij begeleiden de cirkel tijdens de cirkelsessies door de agenda, houden de tijd in de gaten en bewaken desgewenst het naleven van een sessieformat die Mastermatch beschikbaar stelt.

De cirkelsessies vinden steeds op dezelfde dag en tijdstip plaats. Hoe vaak (mininaal eens per 4 weken) en op welk moment bepaalt een cirkel zelf.

De leden! Zo zijn de cirkelsessies altijd relevant. Cirkelleden brengen onderwerpen in en moderators zetten deze op de agenda. Tijdens elke cirkelsessie wordt ook de agenda voor de volgende keer besproken. Mastermatch stelt formats beschikbaar voor onder andere 15 minuten showcases, expertpresentaties, online brainstorms, een zoekvragenronde en meer. Gebruik van de sessieformats is niet verplicht.

Moderators zijn cirkelleden die de agenda van de cirkelsessies beheren. Zij begeleiden ook de cirkels door de agenda tijdens de cirkelsessies en monitoren de tijd.

Absoluut. Gasten brengen nieuwe input en kansen in de cirkel, dus van binnen en buiten Mastermatch zijn gasten welkom. Je kunt zelf ook als gast deelnemen aan de cirkelsessies van andere cirkels.

Ja, het kan interessant zijn om een andere cirkel te ontmoeten. Dit zijn zogeheten intercross cirkelsessies. Cirkelmoderators kunnen dit organiseren.

Ja. Het voordeel van online werken is dat tijd en afstand geen belemmeringen zijn. Uiteraad mag je cirkel leden natuurlijk ook offline ontmoeten. 😉

Reclame, overmatige zelf-promotie of recruitment wordt niet op prijs gesteld. De cirkels zijn geënt op samenwerking. Als je zelf niet of weinig bijdraagt merk je vanzelf dat wederzijdse bereidheid om te helpen ook afneemt.

Deelnemen aan cirkels

Bekijk de details over de cirkels en hun leden in het overzicht van alle cirkels. De cirkel beslist of je een goede match met hen bent. Als je kunt deelnemen word je door Mastermatch toegelaten in de cirkel.

Ja. Je kunt deelnemen aan 3 cirkels tegelijk, maar je hebt dan ook meerdere cirkelsessies in de maand. Bedenk voor jezelf eerst goed of je hier tijd voor hebt, want als je deelneemt wordt natuurlijk wel verwacht dat je bijdraagt.

Bekijk de details over de cirkels en hun leden in het overzicht van alle cirkels. Zo weet je meteen of een cirkel bij je past. Je ziet hier ook wie zij nog zoeken.

Ja, als een cirkel niet (meer) passend voor je is kun je je deelname op elk moment intrekken. Je kunt tot 4 keer per jaar in een nieuwe cirkel starten. Het duurt namelijk even voordat je een nieuwe cirkel weer hebt leren kennen.

Zeker! Je kunt zelf een nieuwe cirkel starten en je eigen criteria en spelregels opstellen. Nieuwe en bestaande leden kunnen zich aanmelden voor jouw cirkel.

Heb je een ander doel dan business genereren of kennis uitwisselen? Bijvoorbeeld het uitwisselen van resources of inkoopvoordelen? Afhankelijk van jouw wensen levert Mastermatch maatwerk. Vul dit formulier in en we nemen contact op om af te stemmen wat de mogelijkheden zijn.

Ja, zeker. Je kunt een of meerdere besloten cirkels oprichten voor je eigen netwerkclub, businessclub, community, mastermindgroep, bedrijf of organisatie en meer. Neem contact op en laat je wensen weten.

Ja, vind de pagina van je cirkel in het overzicht van alle cirkels. Op elke cirkelpagina staan handige deel knoppen die je kunt gebruiken om je netwerk uit te nodigen.

 1. Klik op de Join Me knop in de uitnodigingsmail die je hebt ontvangen na je aanmelding
 2. Vul je voor- en achternaam in en klik op de rode Next knop
 3. Kies een wachtwoord (2 keer invullen)
 4. Accepteer de Terms and Privacy Policy
 5. En klik op de rode knop Create Account 
 6. Je komt terecht in de Master cirkel
 7. Ga naar het artikel Aan de slag om van start te gaan

Vind de perfecte netwerkcirkel voor jou.
Naar alle cirkels
Back To Top