skip to Main Content

Hulp nodig?

Contact

Staat je vraag er niet tussen? Mail gerust!

Staat je vraag er niet tussen? Mail gerust!

Contact
Spelregels

In een cirkel zitten leden met hetzelfde netwerkdoel. Er zijn 4 type cirkels:

  • Businesscirkels: hierin helpen netwerkers elkaar hoofdzakelijk bij het genereren van business met en voor elkaar. Verbinden en warme introducties staan centraal. Maar uiteindelijk is elke vraag die groei op zakelijk of persoonlijk vlak kan bevorderen een relevante vraag. Door regelmatig contact te hebben leer je steeds beter wat leden voor jou en je netwerk kunnen betekenen.
  • Kenniscirkels: hierin delen netwerkers voornamelijk kennis, uitdagingen en lessen met elkaar. Vakinhoudelijke kennis, branchekennis of bijvoorbeeld over ondernemen. De leden hebben hetzelfde kennisdoel. Door regelmatig contact en sparren helpen leden elkaar bij hun zakelijke of persoonlijke groei.
  • Maatwerkcirkels: heb je een ander netwerkdoel dan business genereren of kennis uitwisselen? Bijvoorbeeld het uitwisselen van resources of inkoopvoordelen? Afhankelijk van jouw wensen levert Mastermatch maatwerk.
  • Besloten cirkels: wil je een cirkel vormen met je huidige netwerkclub, businessclub, community of bijvoorbeeld een mastermindgroep? Of heb je behoefte om met regelmaat te netwerken met partners en medewerkers binnen je eigen bedrijf of organisatie? In een besloten cirkel worden nieuwe leden worden alleen op verzoek van een netwerk- of communitymanager toegelaten. Andere leden van Mastermatch zien de cirkel niet.

Dat hangt af van de cirkel. Standaard delen zij elke week of elke 2 weken hun kennis en zoekvragen in een online groep. Eens per maand vindt er een video cirkelsessie plaats.

Dat heb je zelf in de hand. Afhankelijk van de cirkel besteed je elke week of elke 2 weken in ieder geval wat tijd aan contact met leden die je helpen bij jouw uitdagingen en andersom. De maandelijkse video cirkelsessies duren standaard 1,5 uur.

Een netwerk cirkel is geven en nemen. Je gaat dan natuurlijk in ieder geval na of je kunt bijdragen aan de uitdagingen van je cirkelleden. Als je zelf geen zoekvraag hebt kun je ook een 1 op 1 voorstellen met 1 van de cirkel leden om nog beter te ontdekken wat je voor elkaar en elkaars netwerk kunt betekenen. Of je stelt bijvoorbeeld een brainstorm voor voor in de cirkelsessies. Er zijn genoeg mogelijkheden om je cirkel te benutten.

Samenwerking is de sleutel binnen de cirkels. Je helpt waar je kunt. Door bij te dragen aan de zoekvragen van je cirkelleden doen ze dit ook vaker voor jou en bouw je goede relaties die ook op de lange termijn van pas blijven komen.

Bedanken voor de hulp van leden is een basis gedragsregel. Hiervoor is de Thank Rank. Het is ook een mooie meting van je bijdrage in de cirkel én de effectivitiet van een cirkel in het algemeen.

Nee, maar om effectief te zijn als cirkel is aanwezigheid in cirkel van circa 75% van de tijd zeker gewenst. Bij elke week netwerken komt dit op 39 weken per jaar, bij twee wekelijks netwerken op 20 weken per jaar. Voor de maandelijkse cirkelsessies komt 75% op 9 van de 12 sessies per jaar.

Elke cirkel heeft enkele moderators nodig. Deze cirkelleden begeleiden de cirkel tijdens de maandelijkse online sessies door de agenda. Mastermatch stelt hiervoor een format beschikbaar die cirkels kunnen gebruiken.

De cirkelsessies vinden elke 4 weken op hetzelfde moment plaats. Een cirkel bepaalt zelf wanneer dat is.

De leden zelf! Zo zijn de cirkelsessies altijd relevant. De cirkelleden brengen onderwerpen in en moderators zetten deze op de agenda. Mastermatch stelt een format beschikbaar voor 15 minutun showcases, expertpresentaties, online brainstorms en meer. Cirkels kunnen de cirkelsessies ook helemaal zelf indelen.

Moderators zijn cirkelleden die de agenda van de cirkelsessies beheren. Zij begeleiden ook de cirkels door de agenda tijdens de cirkelsessies en monitoren de tijd.

Absoluut. Gasten brengen nieuwe input en kansen in de cirkel, dus van binnen en buiten Mastermatch zijn gasten welkom. Je kunt zelf ook als gast deelnemen aan de cirkelsessies van andere cirkels.

Ja, het kan heel interessant zijn om een andere cirkel te ontmoeten. Dit zijn intercross cirkelsessies. Cirkelmoderators kunnen dit organiseren.

Ja. Het voordeel van online werken is dat tijd en afstand geen belemmeringen zijn. Maar uiteraad kun je cirkel leden ook offline ontmoeten.

Reclame, overmatige zelf-promotie of recruitment wordt niet op prijs gesteld. De cirkels zijn geënt op samenwerking. Als je alleen komt halen en zelf niet of weinig bijdraagt merk je vanzelf dat wederzijdse bereidheid om te helpen ook afneemt.

De cirkels

Een businesscirkel heeft maximaal 25 leden om een cirkel persoonlijk en beheersbaar te houden.

Maximaal 12. Voor het delen van uitdagingen en online brainstormen kun je in kleine, persoonlijke groepen beter de diepte ingaan en je echt op de inhoud storten.

Expertise exclusiviteit betekent maximaal 1 van dezelfde expertise in een cirkel. Cirkels bepalen dit zelf. In businesscirkels met een zo divers mogelijke samenstelling van specialismen is expertise exclusiviteit meestal nuttig. Als er in deze cirkels twee online marketeers zitten, aan wie van de twee gun je dan een opdracht die je uit je netwerk haalt? Als een cirkel juist samenwerkt om werk en resources te verdelen, of kennis uit te wisselen over hetzelfde vakgebied is exclusiviteit soms juist niet handig.

In businesscirkels gaan de zoekvragen vaak over nieuwe contacten met potentiële zakenpartners, samenwerkingen en klanten. Maar uiteindelijk is elke vraag die groei op zakelijk of persoonlijk vlak kan bevorderen een relevante vraag. De leden helpen elkaar met de vragen of gaan in hun eigen netwerk na met wie zij leden in contact kunnen brengen.

In kenniscirkels worden onder andere concrete uitdagingen, hulpvragen en lessen gedeeld. Dat gaat vaak over onderwerpen gerelateerd aan de focus van de cirkel. Kenniscirkels zijn vaak gericht op bijvoorbeeld een thema, vakgebied of branche. De leden helpen elkaar met de vragen of gaan in hun eigen netwerk na met wie zij leden in contact kunnen brengen.

De cirkelsessies duren standaard 1,5 uur. Mastermatch stelt een sessie format beschikbaar, waarin onder andere ruimte is voor een 1 minuut zoekvragenronde, leden presentaties (showcases), expert presentaties en online brainstorms. Maar hoe een cirkel de sessies invult bepalen zij zelf, gebruik van het format is niet verplicht.

Deelnemen

Bekijk de details over de cirkels en hun leden in het overzicht van alle cirkels. De cirkel of je een goede match met hen bent. Als je kunt deelnemen word je toegelaten in de cirkel.

Ja zeker, je kunt deelnemen aan 3 cirkels tegelijk. Bijvoorbeeld cirkels met een ander netwerkdoel of op een andere locatie. Deelnemen aan meerdere cirkels vraagt uiteraard ook iets meer. Bij deelname aan 3 cirkels heb je ook 3 cirkelsessies in de maand. Ga voor jezelf eerst na of dat haalbaar is.

Bekijk de details over de cirkels en hun leden in het overzicht van alle cirkels. Zo weet je meteen of een cirkel bij je past. Je ziet hier ook wie zij nog zoeken.

Ja, als een cirkel niet (meer) passend voor je is kun je je deelname op elk moment intrekken. Je kunt tot 4 keer per jaar in een nieuwe cirkel starten. Het duurt namelijk even voordat je een nieuwe cirkel weer hebt leren kennen.

Zeker! Je kunt zelf een nieuwe cirkel starten en je eigen netwerk criteria opstellen. Nieuwe en bestaande leden kunnen zich aanmelden voor jouw cirkel.

Heb je een ander netwerkdoel dan business genereren of kennis uitwisselen? Bijvoorbeeld het uitwisselen van resources of inkoopvoordelen? Afhankelijk van jouw wensen levert Mastermatch maatwerk. Vul dit formulier in en we nemen contact op om af te stemmen wat de mogelijkheden zijn.

Ja, zeker. Je kunt een of meerdere besloten cirkels oprichten voor je eigen netwerkclub, businessclub, community, mastermindgroep, bedrijf of organisatie en meer. Neem contact op en laat je wensen weten.

Ja, vind de pagina van je cirkel in het overzicht van alle cirkels. Op elke cirkelpagina staan handige deel knoppen die je kunt gebruiken om je netwerk uit te nodigen.

Vind de perfecte netwerkcirkel voor jou.
Naar alle cirkels
Back To Top