skip to Main Content

Hulp nodig?

Contact

Staat je vraag er niet tussen? Mail gerust!

Staat je vraag er niet tussen? Mail gerust!

Contact
Spelregels

In een cirkel zitten leden met hetzelfde netwerkdoel. Er zijn 4 type cirkels:

  • Businesscirkels: hierin helpen netwerkers elkaar hoofdzakelijk bij het genereren van business met en voor elkaar. Verbinden en warme introducties staan centraal. Maar uiteindelijk is elke vraag die groei op zakelijk of persoonlijk vlak kan bevorderen een relevante vraag. Door regelmatig contact te hebben leer je steeds beter wat leden voor jou en je netwerk kunnen betekenen.
  • Kenniscirkels: hierin delen netwerkers voornamelijk kennis, uitdagingen en lessen met elkaar. Vakinhoudelijke kennis, branchekennis of bijvoorbeeld over ondernemen. De leden hebben hetzelfde kennisdoel. Door regelmatig contact en sparren helpen leden elkaar bij hun zakelijke of persoonlijke groei.
  • Maatwerkcirkels: heb je een ander netwerkdoel dan business genereren of kennis uitwisselen? Bijvoorbeeld het uitwisselen van resources of inkoopvoordelen? Afhankelijk van jouw wensen levert Mastermatch maatwerk.
  • Besloten cirkels: wil je een cirkel vormen met je huidige netwerkclub, businessclub, community of bijvoorbeeld een mastermindgroep? Of heb je behoefte om met regelmaat te netwerken met partners en medewerkers binnen je eigen bedrijf of organisatie? In een besloten cirkel worden nieuwe leden worden alleen op verzoek van een netwerk- of communitymanager toegelaten. Andere leden van Mastermatch zien de cirkel niet.

De cirkels posten in een vaste structuur online hun zoekvragen en helpen bij elkaars vragen. Zij kiezen zelf of zij dit elke week of elke 2 weken doen. Eens per maand vindt er een video cirkelsessie plaats.

Dinsdag is netwerkdag. Dan post je je zoekvraag. Woensdag is bijdraagdag, dan ga je na wie jij kan helpen en je geef hier een vervolg aan via chat of (video)bellen. Hoelang dit duurt heb je zelf in de hand. De cirkels gaan over samenwerken, maar ook over focus. We werken volgens een vaste cyclus, zodat je zo veel mogelijk tijd spendeert aan je corebusiness. De maandelijkse video cirkelsessies duren standaard 1,5 uur.

Een netwerk cirkel is geven en nemen. Als je geen zoekvraag hebt kun je ook een 1 op 1 gesprek met een van je cirkelleden voorstellen om nog beter te verkennen wat je voor elkaar en elkaars netwerk kunt betekenen. En je helpt je cirkelleden natuurlijk bij hun zoekvragen waar mogelijk.

Samenwerking is de sleutel binnen de cirkels. Je helpt waar je kunt. Door bij te dragen aan de zoekvragen van je cirkelleden doen ze dit ook voor jou. Een cirkel is geven en nemen.

Bedanken voor de hulp van leden is een basis gedragsregel. Hiervoor is de Thank Rank. Het is ook een mooie meting van je bijdrage in de cirkel én de effectivitiet van een cirkel in het algemeen.

Nee. Maar om effectief te zijn als cirkel is een minimale aanwezigheid van 75% de richtlijn. Bij elke week netwerken komt dit op 39 weken per jaar, bij twee wekelijks netwerken op 20 weken per jaar. Voor de maandelijkse cirkelsessies komt 75% op 9 van de 12 sessies per jaar.

Elke cirkel heeft enkele moderators nodig. Deze cirkelleden begeleiden de cirkel tijdens de maandelijkse online sessies door de agenda. Mastermatch stelt hiervoor een format beschikbaar die cirkels kunnen gebruiken.

De cirkelsessies worden steeds 2 maanden vooruit door Mastermatch gepland. Leden geven zelf steeds hun beschikbaarheid op. De sessie wordt ingepland op een moment dat de meeste leden kunnen.

De leden zelf! Op deze manier zijn de cirkelsessies altijd zo relevant mogelijk voor een cirkel. Alle cirkelleden kunnen onderwerpen inbrengen door middel van polls. De leden stemmen over het onderwerp en een moderator zet het op de agenda. Cirkels kunnen experts uitnodigen voor hun cirkelsessies binnen en buiten het netwerk van Mastermatch.

Moderators zijn cirkelleden die de agenda van de cirkelsessies beheren. Zij begeleiden ook de cirkels door de agenda tijdens de cirkelsessies en monitoren de tijd. Ze kunnen hierbij o.a. een brainstorm whiteboard in Miro of breakout rooms in Zoom organiseren. Moderators kunnen ook in samenwerking met moderators van andere cirkels intercross cirkelsessies organiseren.

Absoluut! Gasten brengen nieuwe input en kansen in de cirkel, dus van binnen en buiten Mastermatch zijn gasten welkom. Je kunt zelf ook als deelnemen aan de cirkelsessies van andere cirkels.

Ja, het kan heel interessant zijn om een andere cirkel te ontmoeten. Dit zijn intercross cirkelsessies. Cirkelmoderators kunnen dit organiseren.

Ja. Zoekvragen worden elke week of elke twee weken online gepost en eens in de maand vindt er een virtuele cirkelsessie plaats. Het voordeel van online werken is dat tijd en afstand geen belemmeringen zijn. Maar je kunt cirkelleden gerust offline ontmoeten natuurlijk.

Recruitment voor personeel, reclame of overmatige zelf-promotie wordt niet op prijs gesteld. De cirkels zijn geënt op samenwerking. Als je alleen komt halen en andere leden niet of weinig support verleent merk je vanzelf dat wederzijdse bereidheid om te helpen ook afneemt.

De cirkels

Een businesscirkel heeft maximaal 25 leden om een cirkel persoonlijk en beheersbaar te houden.

Maximaal 12. Voor het delen van uitdagingen en online brainstormen kun je in kleine, persoonlijke groepen beter de diepte ingaan en je echt op de inhoud storten.

Expertise exclusiviteit betekent maximaal 1 van dezelfde expertise in een cirkel. Cirkels kunnen zelf instellen of ze dit willen. In cirkels met een zo divers mogelijke samenstelling van specialismen is expertise exclusiviteit meestal erg nuttig. Als er in deze cirkels twee online marketeers zitten, aan wie van de twee gun je dan een opdracht die je uit je netwerk haalt? Cirkels die als doel hebben om werk en resources te verdelen of kennis uit te wisselen over hetzelfde vakgebied is exclusiviteit soms juist niet handig.

In businesscirkels gaan de zoekvragen vaak over nieuwe contacten met potentiële zakenpartners, samenwerkingen en klanten. Maar uiteindelijk is elke vraag die groei op zakelijk of persoonlijk vlak kan bevorderen een relevante vraag. De leden helpen elkaar met de vragen of gaan in hun eigen netwerk na met wie zij leden in contact kunnen brengen.

In kenniscirkels worden onder andere concrete uitdagingen, hulpvragen en lessen gedeeld. Dat gaat vaak over onderwerpen gerelateerd aan de focus van de cirkel. Kenniscirkels zijn vaak gericht op bijvoorbeeld een thema, vakgebied of branche. De leden helpen elkaar met de vragen of gaan in hun eigen netwerk na met wie zij leden in contact kunnen brengen.

De cirkelsessies duren standaard 1,5 uur. Mastermatch stelt een sessie format beschikbaar, waarin ruimte is voor een 1 minuut zoekvragenronde, een ronde waarin hulp wordt geboden op elkaar zoekvragen, leden presentaties (showcases), expert presentaties en een brainstorm met gebruik van online tooling. Het format is een soort drag and drop systeem die door de moderators wordt beheerd. Cirkels bepalen zelf hoe zij de sessies invullen.

Deelnemen

Binnen het platform van Mastermatch vraag je toegang voor een specifieke cirkel. De cirkels stellen hun netwerk criteria zelf op, voor alle cirkels kun je die hier vinden. De cirkelleden stemmen of je een goede match met hen bent. Als je kunt deelnemen ontvang je een uitnodiging van Mastermatch.

Ja, maximaal aan 3 tegelijk. Bijvoorbeeld cirkels met een ander netwerkdoel of op een andere locatie. De deelname spelregels gelden wel voor elke cirkel apart. Het belangrijkste hierbij dat deelnemen betekent dat je ook bijdraagt bij de zoekvragen van je cirkelgenoten. Deelnemen aan meerdere cirkels vraagt uiteraard ook iets meer.

Hier vind je een een overzicht van alle cirkels en de expertises van de leden. Je komt hier ook meer te weten over wie zij graag verwelkomen in hun cirkel. Zo zie je meteen of een cirkel bij je past.

Ja, als een cirkel niet (meer) passend voor je is kun je je deelname op elk moment intrekken. Je kunt tot 4 keer per jaar in een nieuwe cirkel starten. De cirkels zijn geënt op vertrouwen. Het duurt even voordat je cirkelleden hebt leren kennen.

Zeker! Je kunt zelf een nieuwe cirkel starten en je eigen netwerk criteria opstellen. Nieuwe en bestaande leden kunnen zich aanmelden voor jouw cirkel.

Heb je een ander netwerkdoel dan business genereren of kennis uitwisselen? Bijvoorbeeld het uitwisselen van resources of inkoopvoordelen? Afhankelijk van jouw wensen levert Mastermatch maatwerk. Vul dit formulier in en we nemen contact op om af te stemmen wat de mogelijkheden zijn.

Ja, zeker. Je kunt een of meerdere besloten cirkels oprichten voor je eigen netwerkclub, businessclub, community, mastermindgroep, bedrijf of organisatie en meer. Neem hiervoor contact op via deze pagina.

Ja, je contact kan zich aanmelden voor jouw cirkel volgens de normale weg. Ook als hij of zij al als gast heeft deelgenomen aan een cirkelsessie en daar is afgestemd dat hij kan deelnemen aan de cirkel wordt er alsnog gestemd in de cirkel. Het kan namelijk zijn dat niet alle leden aanwezig waren in de sessie.

Cirkels bepalen zelf voor welke expertises zij nog plek hebben en kunnen heel eenvoudig een oproep delen via social media. Vind hier je cirkel en gebruik de deelknoppen op de cirkel pagina.

Vind de perfecte netwerkcirkel voor jou.
Naar alle cirkels
Back To Top